Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cursuri susținute de Radu Mihalache la Fundatia Calea Victoriei

Publicat: luni, 1 August 2016 , ora 0.00
Sub genericul, 'De la Baroc la Pop – Ce au în comun Monteverdi și Daft Punk?', Radu Mihalache masterand la UNMB - secția Sinteză Muzicologică și colaborator al postului Radio România Muzical, va susține în perioada 1-5 august 2016 o serie de cursuri la Fundatia Calea Victoriei.
"Pornind de la ideea că “muzica este muzică”, vom încerca pe parcursul întâlnirilor să descoperim zonele de influență între cele două lumi, dar și pe cele de congruență, dând puțin jos ochelarii de cal culturali pe care am ajuns, cu timpul, să îi purtăm cu mare mândrie. Cursul nu își propune să realizeze vreo prezentare diacronică a evenimentelor muzicale, mai ales că nu căutăm să realizăm o istorie a muzicienilor, așa cum este cea adesea prezentată în școală, și nici lecții obositoare de teorie muzicală, estetică și mai știu eu ce." - explică într-un comunicat de presă autorul acestor cursuri.
În această seară, de la ora 19.00 are loc prima întâlnire cu tema: "Eppur si suona – O introducere generală a universurilor muzicale prezentate. O scurtă istorie a muzicii Rock și a “produselor de masă”. Ce au în comun Daft Punk și Monteverdi?"