Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ziua Națională a Italiei, sărbătorită și prin muzică

Publicat: miercuri, 1 Iunie 2016 , ora 0.00
Cu ocazia Zilei Naționale a Italiei, sărbătorită în 2 iunie, Ambasada Italiei și Institutul Italian de Cultură, împreună cu Centrul Național de Artă "Tinerimea Română", organizează un concert sub cupola Ateneului Român. Astăzi, 1 iunie 2016, de la ora 19.30, Orchestra Română de Tineret și acordeonistul italian Pietro Roffi vor cânta sub baghera lui Gabriel Bebeșelea.
Născut în 1992, Pietro Roffi este absolvent al Conservatorului “Santa Cecilia” din Roma și laureatul a peste 15 concursuri naționale și internaționale, printre care se numără Trofeul Mondial al Acordeonului din Spania și Concursul Internațional de la Castelfidardo, Italia. Pietro Roffi desfășoară o intensă activitate concertistică în Italia, dar și în străinătate. Este interesat în egală măsură de muzica clasică și cea contemporană și colaborează în mod constant cu importanți compozitori italieni. Pietro Roffi este și autorul unui tratat de compoziție pentru acest instrument, ce urmează a fi publicat în curând, iar recent a susținut cursuri de măiestrie la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și la Universitatea Națională de Muzică din București. Pentru acest an, Pietro Roffi are programate concerte în Romania, Australia, Africa de Sud, China, Anglia și Chile și va înregistra un prim album, dedicat integral sonatelor lui Domenico Scarlatti.
Programul prezentat în această seară la Ateneul Român, cu prilejul Zilei Naționale a Italiei, include opusuri semnate Gorka Hermosa, Luigi Boccherini, Bela Bartok, Sabin Păutza, Giacomo Puccini, Astor Piazzolla și Antonio Vivaldi.