Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cvartetul Arcadia la Palatul Tinerimea Română

Publicat: marți, 17 Mai 2016 , ora 0.00
Un nou recital al cvartetului Arcadia este programat la Palatul Tinerimea Română astăzi, 17 mai 2016, de la ora 19.00. Violoniștii Ana Török și Răsvan Dumitru, Traian Boală la vioală și violoncelisutl Zsolt Török vor purta publicul într-o călătorie muzicală pe traiectoria Haydn, Schubert, Debussy.
Cunoscut în peisajul internațional al muzicii de camerã, Cvartetul Arcadia s-a format în 2006, când muzicienii studiau la Academia de Muzicã „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Ansamblul a câștigat numeroase competiții internaționale de muzicã de camerã, de la Hamburg, Londra și Osaka, între altele. În stagiunea 2014 - 2015, Cvartetul Arcadia a întreprins un turneu de 12 concerte în Japonia și a susținut concerte în Europa, la Wigmore Hall, Musikverein din Viena, Konzerthaus Berlin și în cadrul mai multor festivaluri. În martie 2015, ansamblul Arcadia a debutat cu o transmisiune de la Wigmore Hall la BBC Radio 3, iar începând din aprilie 2015 activeazã sub auspiciile Centrului Național de Artã Tinerimea Românã.
Programul recitalului de astăzi include Quartettsatz D. 703 în do minor de Schubert, Cvartetul de coarde nr. 23 în fa minor de Joseph Haydn și Cvartetul de coarde în sol minor de Claude Debussy.