Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe la București Festivalul Muzicii Maghiare

Publicat: luni, 9 Mai 2016 , ora 0.00
Institutul Balassi - Institutul Maghiar din București organizează începând de astăzi, 9 mai 2016, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Muzicii Maghiare. Scopul evenimentului este promovarea în România a valorilor muzicii clasice și contemporane maghiare, precum și descoperirea și promovarea tinerelor talente romanești care se angajează să interpreteze și opusuri din literatura muzicală maghiară. În cele trei seri ale festivalului își vor măsura talentul tineri artiști, peste 18 ani, care vor interpreta un program cuprinzând aproximativ o treime muzică maghiară și două treimi muzică românească și/sau universală.
Primii trei clasați vor fi recompensați financiar dar vor avea și posibilitatea de a susține câte un concert la institutele din rețeaua Institutului Balassi: Accademia d'Ungheria din Roma, Institut Hongrois Collegium Hungaricum din Paris dar și la Universitatea de Muzică Franz Liszt din Budapesta. În mod tradițional va vota și publicul, iar alesul acestuia va avea posibilitatea de a susține un recital integral la Institutul Balassi din București. Ediția se desfășoară sub semnul Anului Bartók, de la a cărui naștere s-au împlinit în martie 135 de ani
Spectacolele-concurs vor avea loc la sediul Institutul Balassi - Institutul Maghiar din București astăzi, mâine și miercuri, începând cu ora 18.00.