Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Vasile Dâncu - declarații despre situația de la Opera Națională București

Publicat: miercuri, 4 Mai 2016 , ora 8.35

Vicepremierul Vasile Dâncu a făcut marți, 3 mai 2016, noi declarații pentru AGERPRES despre situația actuală de la Opera Națională București. Cităm din declarația sa: "M-am întâlnit de mai multe ori în ultimele zile cu angajați ai Operei pentru discuții legate de revenirea la normalitate."

Vasile Dâncu a făcut referire și la o posibilă nouă conducere pentru Opera Națională București, afirmând că îi va propune noului ministru al Culturii ca postul de director general să fie ocupat de Beatrice Rancea. Cităm din aceeași declarație a vicepremierului:

"Am discutat în această săptămână care a trecut de la prima mea întâlnire cu reprezentanții angajaților cu mai multe personalități importante ale scenei din țară și din străinătate, printre care maestrul și profesorul Andrei Șerban. Domnia sa a vorbit despre nevoia unui nou proiect la Operă, neexcluzând chiar participarea sa la un asemenea proiect, aceasta fiind însă o problemă de viitor, condiționată de negocieri și de unele schimbări necesare cu caracter legislativ. Maestrul Andrei Șerban mi-a făcut recomandarea pentru doamna Beatrice Rancea, actualmente director al Operei din Iași, un profesionist de excepție și un manager de succes. Am vorbit cu Beatrice Rancea și nu a refuzat, de principiu, această propunere. Voi face această propunere viitorului ministru al Culturii. Sper că și angajații Operei Naționale București vor găsi căi de comunicare pentru a susține această propunere a domnului Andrei Șerban și că vor participa alături de conducerea nouă la acest proiect al Operei. Iar noi, Guvernul, vom sprijini toate componentele acestui proiect."

În încheiere vicepremierul Vasile Dâncu a afirmat că misiunea lui se încheie aici, urmând ca după validarea unui nou ministru al culturii, acesta din urmă să preia problematica Operei. Vasile Dâncu a menționat și că, în măsura în care va fi nevoie de intervenția sa, va rămâne să sprijine acest nou proiect.