Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Serie de concerte, săptămâna aceasta la Sala Radio

Publicat: luni, 11 Aprilie 2016 , ora 0.00

Cinci seri muzicale va găzdui săptămâna aceasta Sala Radio. Seria va fi deschisă de Voces - cvartetul de coarde cu cea mai lungă tradiție în România, parte a Orchestrelor și Corurilor Radio. Ansamblul invită publicul la un nou recital 100% Haydn, prezentat marți, 12 aprilie 2016, începând cu ora 19:00. Recitalul este dedicat memoriei lui Anton Diaconu, fostul membru al Cvartetului Voces, trecut la cele sfinte în toamna anului 2012.

Miercuri, 13 aprilie, Orchestra de Cameră Radio va fi dirijată de Ciprian Marinescu, muzician care ocupă poziția de concertmaistru și solist al Orchestrei de Cameră "Harmonious" din Osaka. Concertul în re minor pentru vioară, pian și orchestră de coarde de Felix Mendelssohn va fi prima lucrare din program, în posturi solistice urmând să evolueze violonista Cristina Anghelescu și pianistul Mihai Ungureanu, iar partea a doua este dedicată unei lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 41 "Jupiter".

Ciprian Țuțu va conduce joi, 14 aprilie, primul concert în calitate de dirijor al Corului Academic Radio, ansamblu care propune un repertoriu extrem de divers, care acoperă întreaga paletă repertorială, dezvoltată în cei 75 de ani de activitate, aniversați în 2015. Veți asculta piese compuse de la epoca Renașterii și până la creații contemporane, atât din repertoriul universal cât și din cel românesc, de factură laică. Printre compozitorii pe care îi veți regăsi în programul serii se numără Ravel, Bach, Brahms, Monteverdi sau Britten. Titlul evenimentului - "Voci de primăvară" - este datorat faptului că o parte dintre lucrările din programul serii fac trimitere la frumosul anotimp și la motivele florale prezente în compozițiile corale.

Vineri, 15 aprilie, afișul concertului Mozart/Brahms prezentat de Orchestra Națională Radio reunește trei mari muzicieni : dirijorul vienez Sascha Goetzel, Alexandru Tomescu - vioară și Ladislau Cristian Andriș - violă, iar sâmbătă, 16 aprilie, Corul de Copii Radio, ansamblul Radio România care a aniversat în anul 2015 nu mai puțin de 70 de ani de activitate, vă invită în, în așteptarea sărbătorii Paștelui, la un frumos concert cu muzică barocă sacră. Sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, veți asculta partituri semnate de Bach, Pergolesi și Albinoni. Evenimentul va avea loc cu participarea a două soliste vocale - Florina Ilie și Andreea Iftimescu, foste membre ale corului care își construiesc în prezent o frumoasă carieră internațională. La pian o veți urmări pe Magda Faur, iar la orgă pe Simona Săndulescu.