Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Suflet în culori' - eveniment caritabil ce îi are invitați pe Leontina Văduva, Grigore Leșe, Nicolae Licareț și Laure Cambau

Publicat: vineri, 1 Aprilie 2016 , ora 0.00
Soprana Leontina Văduva, care în 2016 aniversează 30 de ani de carieră, interpretul de muzică folclorică Grigore Leșe, organistul Nicolae Licareț și pianista franceză Laure Cambau sunt artiștii invitați în cadrul prezentei ediții a evenimentului caritabil "Suflet în culori". Seara va avea loc sâmbătă, 2 aprilie 2016, de la ora 19.00, pe scena Ateneului Român.
Organizatorii (Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism) împreună cu partenerii vor direcționa către programele de terapie pentru copiii cu autism derulate de Asociația Help Autism toate sumele obținute în urma vânzării biletelor.
În România sunt aproximativ 30. 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, 1 din 68 de copii suferă de această tulburare. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Autismul nu se poate vindeca, dar cu intervenție timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. Din păcate, această intervenție este de durată și foarte costisitoare, iar costurile depășesc de cele mai multe ori veniturile unei familii, astfel că o campanie de strângere de fonduri este mai mult decât necesară, pentru ca tot mai mulți copii să poată beneficia de terapie în vederea integrării lor în școală și societate.
Biletele sunt disponibile și în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și în magazinele Germanos.