Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

A fost anunțat programul Radiro de anul acesta!

Publicat: marți, 22 Martie 2016 , ora 9.37
A fost anunțat programul Festivalului "Radiro" 2016 - evenimentul muzical al anului, în țara noastră. Această ediție va fi deschisă, în studioul "Mihail Jora" din București, de Orchestra Filarmonică a Chinei, pe 23 septembrie, cu Long Yu la pupitrul dirijoral. Programul are ca primă pagină Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu și mai include pagini de Qigang Chen, Camille Saint-Saens și Piotr Ilici Ceaikovski.
Participă, de asemenea, în festival, Orchestra Radiodifuziunii Norvegiene - cu faimoasa trompetistă Tine Thing Helseth ca solistă în 24 septembrie, Orchestra Națională Radio condusă în două concerte de Cristian Măcelaru și de Leo Hussain, Orchestra Radiodifuziunii din Leipzig dirijată de Kristjan Järvi, directorul de onoare al Festivalului, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Austriece. Între vedetele manifestării - violonistul Gidon Kremer, care poate fi urmărit, tot la Sala Radio, pe 29 septembrie.
Festivalul "Radiro" se va încheia pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Muzicii, cu un concert oferit de BBC Concert Orchestra - dirijor Barry Wordsworth.