Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Eleganță și tradiție în moda feminină. De la Belle Epoque la interbelic' - expoziție și recital la Muzeul Național Cotroceni

Publicat: joi, 3 Martie 2016 , ora 0.00
Muzeul Național Cotroceni organizează astăzi, 3 martie 2016, în Salonul Cerchez, vernisajul expoziției 'Eleganță și tradiție în moda feminină. De la Belle Epoque la interbelic'. Evenimentul începe la ora 18.00 și va fi urmat de un recital cameral susținut de baritonul Silviu Mihăilă și pianista Teodora Țepeș, programul fiind dedicat Zilei Internaționale a Femeii, cu lucrări semnate George Enescu, Serghei Rahmaninov, Frédéric Chopin și Gabriel Fauré.
Baritonul Silviu Mihăilă este absolvent al Conservatorului Regal de Muzică din Manchester iar pianista Teodora Tepeș este studentă la Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti.
Obiectele prezentate în cadrul expoziției sunt reprezentative pentru evoluția modei feminine de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, perioadă cunoscută sub numele de 'belle epoque', și până în perioada interbelică. Prin organizarea acestei expoziții, Muzeul Național Cotroceni pune accentul pe reafirmarea valorilor tradiționale românești. Vor putea fi văzute accesorii de vestimentație, sticle de parfum, servicii de toaletă, casete de bijuterii, dantele, cutii de pălării, alături de reviste și jurnale de modă, fotografii, cărți poștale și costume populare din perioada anilor '20 - '30. Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național Cotroceni până în 29 mai 2016.