Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert cameral la Sala Radio

Publicat: miercuri, 27 Ianuarie 2016 , ora 0.00
Astăzi, 27 ianuarie2016, pianista Dana Borșan - solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio - va concerta la Sala Radio alături de cinci muzicieni ce fac parte din Orchestra Națională Radio: flautistul Grațian Papară, clarinetistul Adrian Duminică, fagotistul Ionuț Roșca, cornistul Vlad Buzdugan și oboista Ana Maria Radu.
Seara muzicală propune publicului una dintre cele mai cunoscute lucrări ale repertoriului simfonic: Suita I "Peer Gynt", cunoscuta partitură semnată de compozitorul norvegian Edvard Grieg. Veți asculta așadar, în aranjamentul lui Joachim Linckelmann, cele patru momente ce compun Suita I, apreciată atât în sălile de concerte, dar și prin asociere cu unele pelicule cinematografice: este vorba despre "Dimineața", "Moartea Aasei", "Dansul Anitrei" și "În peștera Regelui Munților".
Programul serii este completat de partituri semnate de Sextetul alcătuit de Thomas A. Schneider după Sonata KV 282 pentru pian de Mozart și de Cvintetele cu pian în Mi bemol major, respectiv în Si bemol major de Ludwig van Beethoven și Nikolai Rimski-Korsakov. Ca de obicei, concertul poate fi ascultat în direct pe frecvențele Radio România Muzical și în streaming live pe internet pe site-ul nostru, romania-muzical.ro.