Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert In Memoriam Ludovic Bacs la Sala Radio

Publicat: joi, 7 Ianuarie 2016 , ora 0.00
Orchestra de Cameră Radio va susține miercuri, 13 ianuarie 2016, primul său concert din noul an. Evenimentul este unul special, întrucât este închinat memoriei dirijorului Ludovic Bacs, care a trecut la cele veșnice pe 30 iunie 2015. Concertul se va derula sub bagheta a patru dirijori, discipoli ai maestrului Ludovic Bacs. Este vorba despre Bogdan Vodă, Marius Hristescu, Tiberiu Oprea și Radu Popa.
Programul serii include, de altfel, și două compoziții semnate de Ludovic Bacs, alături de partituri compuse de Bach, Mozart și Schubert, între alții. Soliști sunt Cosmin Băleanu la duduk, pianistele Ioana Ionescu și Verona Maier, violoncelistul Filip Papa și soprana Mediana Vlad.
De-a lungul prodigioasei sale cariere, Ludovic Bacs și-a legat numele de instituția Radio România, începând din 1957: a fost violonist apoi dirijor și director artistic al actualei Orchestre de Cameră Radio, din 1964 și până în 1991. În 1966, Ludovic Bacs a înființat ansamblul Musica Rediviva, cu care a întreprins numeroase turnee în țară și peste hotare, în țări precum Cehoslovacia, Ungaria, Polonia, Germania, Olanda, Argentina, Elveția sau Spania. A primit numeroase premii și recunoașteri oficiale, între care Ordinul Meritul Cultural.