Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ștefan Gheorghiu la Round table București

Publicat: marți, 10 Noiembrie 2015 , ora 0.00
Primul sezon al întâlnirilor Round Table București se va încheia astăzi, 10 noiembrie 2015, cu violistul Ștefan Gheorghiu, instrumentist ce s-a făcut remarcat de-a lungul ultimilor 20 de ani prin eforturile depuse pentru susținerea drepturilor artiștilor interpreți în România. Dialogul purtat cu Valentina Sandu - Dediu va fi însoțit de momente artistice - surpriză pregătite de organizatori, iar seara se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri oferită de Organizația Somelierilor din România.
Ștefan Gheorghiu a absolvit în anul 1974 Universitatea Națională de Muzică din București, în același an devenind și membru al Filarmonicii "George Enescu", pentru ca în 1985 să fie numit șef al partidei violă, în urma câștigării concursului de specialitate. În decursul carierei sale artistice, desfășurată în totalitate în cadrul Filarmonicii, a colaborat cu maeștri reputați ai artei dirijorale, dintre care îi amintim pe Sergiu Celibidache, Igor Markevich, Kurt Masur, Serge Baudo sau Mircea Cristescu.
Din 1998, Ștefan Gheorghiu s-a dedicat cu precădere activităților sociale, manageriale și de reprezentare a drepturilor artiștilor interpreți, creând structuri reprezentative pentru România: Federația Artiștilor Interpreți din România, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și CREDIDAM. Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți. De când este președintele UCIMR, a participat la organizarea a peste 200 de proiecte culturale de anvergură locală, națională și internațională.
Spectacolul - conferință de astăzi începe la ora 19.00 și are loc în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București.