Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Închiderea Festivalului Internațional George Enescu

Publicat: duminică, 20 Septembrie 2015 , ora 0.00
Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional 'George Enescu' a ajuns la final. De la ora 11, la Sala Radio va concerta Corul de cameră 'Preludiu', condus de dirijorul Voicu Enăchescu. Muzicienii vor aduce în fața publicului importante pagini din creația corală românească. Tot de la ora 11, la Ateneu va concerta cvartetul Michelangelo, care o are în componență pe violonista Mihaela Martin. Grupul va cânta Cvartetul nr. 1 op.7 Sz 40 , BB 52 de Bela Bartok, Cvartetul nr. 3 in Fa Major, op. 73 de Dmitri Șostakovici și Cvartetul nr. 12 op. 96, în Fa Major „American“ de Antonin Dvorak. De la ora 16 și 30 de minute, tot la Ateneu, va susține un recital și pianistul Christian Zacharias. El va interpreta Rapsodia în si bemol minor op. 79/1 de Johannes Brahms, „Kreisleriana“ de Robert Schumann, Rapsodia în sol minor op. 79/2 de Johannes Brahms și Sonata în Si bemol Major D960 de Franz Schubert.
La Opera Națională Română București va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului 'Oedipe' de George Enescu. La pupitrul dirijoral va urca din nou Leo Hussain.Regia este semnată de Anda Tăbăcaru-Hogea, iar rolul titular va fi întruchipat de baritonul Davide Damiani.
Concertul care va pune punct acestei ediții de Festival Enescu se va desfășura la Sala Palatului de la ora 19 și 30 de minute. Pe scenă va urca din nou Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, iar la pupitrul ei se va afla dirijorul leton Andris Nelsons. Programul concertului cuprinde Simfonia nr. 2 în Re Major, op. 73 de de Johannes Brahms, Rapsodia nr. 2 în Re Major op. 11 nr. 2 de George Enescu și „Daphnis și Chloé“ Suita nr. 2 de Maurice Ravel.