Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

16 septembrie - Programul Festivalului Internațional George Enescu

Publicat: miercuri, 16 Septembrie 2015 , ora 0.00

Astăzi, 16 septembrie 2015, vor avea loc noi evenimente în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. De la ora 17.00, la pupitrul Filarmonicii din Monte Carlo se va afla dirijorul Cristian Mandeal. Acest ansamblu va concerta la Ateneul Român și va interpreta un program ce cuprinde Schițele ungare Sz. 97, BB 103 de Bela Bartok, Suita nr.3 în Re op. 27 („Săteasca“) de George Enescu și „Das Lied von der Erde“ de Gustav Mahler. Soliști vor fi mezzosoprana Ruxandra Donose și tenorul Vincent Wolfsteiner.

De la ora 19.30, la Opera Comică pentru Copii, va avea loc premiera spectacolului 'Baronul Munchausen' de Dan Dediu. Regia îi aparține lui Cristian Mihăilescu, iar coregrafia este semnată de Răzvan Mazilu. În distribuție îi regăsim pe Daniel Filipescu, Vicențiu Țăranu, Plamena Anghelova și Valentin Racoveanu, între alții. Conducerea muzicală va fi asigurată de compozitorul Dan Dediu.

Seara se va încheia cu evenimentul de la Sala Palatului. De la ora 20.00 vor urca din nou pe scenă membrii Filarmonicii din Viena, conduși de Semyon Bychkov. Aceștia vor interpreta Simfonia nr. 44 în mi minor de Joseph Haydn, „7 lieduri pe versuri de Clément Marot“ op. 15 de George Enescu - în orchestrația lui Theodor Grigoriu și Simfonia a III-a în Fa Major op. 90 de Johannes Brahms. Solistă va fi soprana Valentina Naforniță.