Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional George Enescu - programul zilei

Publicat: duminică, 13 Septembrie 2015 , ora 0.00

Programul celei de-a 15-a zile a Festivalului Internațional 'George Enescu' se anunță a fi unul încărcat. De la ora 11.00,  la Sala Mică a Palatului, în cadrul seriei 'Enescu și contemporanii săi', va concerta cvartetul de coarde Aoede. Grupul va aduce în fața publicului un program cu lucrări de George Enescu, Jean Sibelius și Dmitri Șostakovici. În paralel, de la aceeași oră, la Teatrul Odeon se va desfășura spectacolul 'Clasic e fantastic – Copilăria lui Enescu'. Spectacolul este imaginat de regizoare Monica Ciuta, pe un scenariu de Emanuel Ciocu.

'Repere ale muzicii contemporane românești' vor putea fi urmărite de la ora 16.00 la Sala Mică a Palatului. Dintre artiștii care vor urca pe scenă amintim de: Fausta Dimulescu, Vlad Dimulescu, Leona Varvarichi, Corina Bololoi, Emily Marcheschi, Lena Vieru Conta și Șerban Nichifor.

La Ateneul Român, de la ora 16,30,  violonistul David Grimal revine alături de ansamblul 'Les Dissonances'. Programul muzicienilor va cuprinde „Marea“ L 109 de Claude Debussy, „Caprice Roumain“ pentru vioară și orchestră (orchestrație de Cornel Țăranu) de George Enescu și Simfonia nr. 5 în do minor op. 67 de Ludwig van Beethoven.

La Sala Palatului, de la ora 19,30, veți putea urmări opera în concert 'Elektra' de Richard Strauss, cu muzicieni ai Operei Bavareze de Stat din München. La pupitrul dirijoral se va afla Sebastian Weigle. În rolul titular o regăsim pe soprana Elena Pankratova, iar în rolul lui Oreste pe baritonul Rene Pape.

Ziua se va încheia cu oratoriul 'Saul' de Georg Friedrich Handel la Ateneul Român. Interpretează Orchestra și Corul 'Age of Enlightenment', dirijor Laurence Cummings.În rolul titular îl vom regăsi pe baritonul Henry Waddington. Ora de începere este 22,30.