Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional George Enescu - programul zilei

Publicat: vineri, 11 Septembrie 2015 , ora 0.00

Astăzi, 11 septembrie 2015, vor avea loc noi evenimente în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu”. De la ora 16.00, la Sala Mică a Palatului, se va desfășura un recital de muzică contemporană românească susținut de soprana Bianca Manoleanu și pianistul Remus Manoleanu. Programul cuprinde opusuri de Theodor Grigoriu, Aurel Stroe, Liviu Comes, Carmen Cârneci și Livia Teodorescu-Ciocănea, printre alții.

De la ora 16.30, la Ateneul Român, puteți asculta Orchestra ”Konzerthaus” din Berlin, la pupitrul căreia se va afla dirijorul Horia Andreescu. Solist va fi pianistul Rudolf Buchbinder. Pe afișul concertului sunt înscrise Simfonia a IX-a în mi minor op.95 ”Din Lumea Nouă” de Antonin Dvorak și Concertul nr.1  op. 15 în re minor pentru pian și orchestră de Johannes Brahms.

De la ora 19.30, revine pe scena Sălii Palatului Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, condusă de Yuri Temirkanov. Solistul serii va fi violonistul Valery Sokolov, laureat al Concursului Internațional „George Enescu“ – 2005. În program: Concertul în Re Major op. 35 pentru vioară și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Dmitri Șostakovici. 

Ziua se va încheia cu un concert la Ateneul Român, susținut de Orchestra de Cameră din  Paris, dirijată de Sir Roger Norrington. Soliste: violonistele Sarah Nemțanu și Deborah Nemțanu. Programul va cuprinde lucrări semnate de membri ai familiei Bach: Carl Philipp Emanuel, Wilhelm Fridemann și Johann Sebastian. Concertul va începe la ora 22,30.