Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Tineri celebri în Festivalul George Enescu' - o colecție de CD-uri împreună cu 'Dilema Veche'

Publicat: miercuri, 26 August 2015 , ora 12.17
Pentru a doua oară după ediția din 2013, suplimentul dedicat Festivalului "George Enescu" va fi distribuit gratuit împreună cu ziarul "Adevărul", în București, în perioada 28 august-20 septembrie 2015. De luni până joi acesta va avea câte 16 pagini, iar vinerea va cuprinde 24. În cele 16 ediții, se vor regăsi programul concertelor, cronici muzicale, reportaje, biografii și interviuri cu artiștii invitați și cu alte personalități. Primul număr va apărea pe 28 august, împreună cu "Weekend Adevărul".

Anul acesta, în perioada Festivalului grupul de presă "Adevărul" va distribui împreună cu revista "Dilema Veche" o colecție de patru CD-uri intitulată "Tineri celebri în Festivalul George Enescu". Aceasta va cuprinde opusuri interpretate de pianista Yuja Wang, violonistele Janine Jansen și Hilary Hahn și dirijorul Andris Nelsons. Primul album include concerte de Rahmaninov și Prokofiev, cu Yuja Wang și Orchestra de Tineret 'Simon Bolivar' din Venezuela dirijată de Gustavo Dudamel.

'De asemenea, odată cu numărul din 15 septembrie al revistei "Historia" va fi publicată o secțiune specială dedicată Festivalului, care va conține și informații despre Ateneul Român - cu privire la istoria locului unde a fost construită clădirea și la diverse momente istorice precum bombardamentele din 1944, care au afectat construcția.