Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Laureații concursurilor din cadrul EUROPAfest

Publicat: luni, 25 Mai 2015 , ora 0.00
După 10 zile de muzică bună, seri savuroase de jazz și acorduri de vioară, EUROPAfest și-a prezentat sâmbătă, 23 mai, pe scena Teatrului Odeon, laureații ediției cu numărul 22. La Bucharest International Jazz Competition juriul a avut dificila sarcină de a alege câștigătorul după o finală mai mult decât incendiară. În cele din urmă în ediția din acest an s-au impus ansamblul polonez Atom String Quartet, care a cucerit Grand Prize Winner, în timp ce titlul de „Best Band” le-a revenit celor de la Pilot din Australia.
Nu doar fanii jazz-ului au stat cu sufletul la gură. Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti" și-a anunțat, de asemenea, laureații la cele 3 categorii de vârstă. Pe podium au urcat tineri muzicieni din Polonia, Slovenia, Germania, Bulgaria, China, Marea Britanie, China, Coreea de Sud, Elveția, Noua Zeelandă, Rusia dar și România, Radu Kiș cucerind premiul al II-lea la categoria C.
De asemenea, Casa Regală a acordat Diploma de excelență unei companii partenere a festivalului, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României fiind prezent la festivitate.