Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Transmisiune directă de la Schönbrunn la Radio România Muzical!

Publicat: joi, 14 Mai 2015 , ora 0.00
Radio România Muzical vă oferă în acestă seară de 14 mai 2015, în transmisiune directă, tradiționalul concert anual oferit în aer liber de Orchestra Filarmonicii din Viena, un eveniment prin care ansamblul dorește ca muzica clasică să fie accesibilă unui spectru cât mai larg de ascultători. Deși are loc în luna mai, concertul din grădina palatului Schönbrunn stă sub genericul Sommernachtkonzert, fiind prezentat, așadar, ca eveniment nocturn de vară.
Anul acesta concertul va fi dirijat de Zubin Mehta, cel care a mai fost invitat să-l conducă în urmă cu exact zece ani. Programul concertului - ce va fi transmis în 80 de țări din întreaga lume - cuprinde muzică a celor mai cunoscuți compozitori din țările nordice: Carl Nielsen, Edvard Grieg și Jean Sibelius, fiind deschis de Fanfare op. 109, un opus scris de Richard Strauss pentru primul bal oferit de Filarmonica vieneză, în 1924.
Radio România Muzical vă oferă în transmisiune directă acest concert astăzi, 14 mai 2015, începând cu ora 21.15. Comentează Irina Cristina Vasilescu. De asemenea, veți putea reasculta pe site-ul nostru concertul de la Schönbrunn din 15 mai până în 15 iunie.