Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert In Memoriam 'Dinu Lipatti' - la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 25 Martie 2015 , ora 0.00
Astăzi, 25 martie 2015, are loc în Sala Mare a Ateneului Român un concert In Memoriam Dinu Lipatti, susținut de elevii Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti" din Capitală. De la ora 19:00, publicul este invitat să urmărească Orchestra de suflători a colegiului, condusă de Marcel Pețanca, într-un program alcătuit din lucrări de Johann Strauss, Klaus Badelt, Alfred Mendelsohn și Franz von Suppé. După pauză pe scenă vor urca Orchestra și Corul Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti", acesta din urmă pregătit de Lăcrămioara Pauliuc. Ansamblurile vor fi dirijate de Nicolae Racu și Andrei Racu. Lucrări de Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Emmanuel Sejourne, Richard Wagner și Carl Orff alcătuiesc programul tinerilor muzicieni.
Evenimentul este realizat cu participarea actriței Maia Morgenstern. Concertul din luna martie susținut de tinerii muzicieni a devenit o tradiție, anul acesta Sala Mare a Ateneului Român fiind gazda celei de-a cincea manifestări.
Seara muzicală se înscrie în Campania „Un pian pentru Lipatti” inițiată în martie 2014, un demers menit să adune fondurile necesare achiziționării unui instrument de valoare pentru colegiu.