Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

A încetat din viață compozitorul Teodor Bratu

Publicat: luni, 9 Martie 2015 , ora 14.52

Ieri, 8 martie 2015, a încetat din viață, la vârsta de 93 de ani, compozitorul Teodor Bratu. Absolvent al Conservatorului din București și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din 1949, muzicianul născut în 20 ianuarie 1922 (comuna Gogoșari, județul Giurgiu), a abordat în creația sa o mare diversitate de genuri și tematici muzicale, de la muzica simfonică și operă (7 din cele 9 asemenea lucrări fiind jucate de-a lungul timpului pe scenele teatrelor de operă din București, Iași și Craiova) până la piese și cicluri corale și muzică pentru copii.

A cântat și cinstit în vasta sa creație marile sale iubiri: țara, poporul și istoria lui, mărturie stând pe lângă opera muzicală și cea literară, în care a slăvit pământul românesc și istoria lui. Răsplătit pentru munca și creația sa cu numeorase premii și medalii, Teodor Bratu a fost și va rămâne în istoria culturală a acestei țări un mare artist, creator și patriot. 

Slujba de înmormântare a compozitorului Teodor Bratu va avea loc miercuri, 11 martie, ora 12:00, la cimitirul Cernica Nou (privat). Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!