Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Jazzappella lansează primul lor album - 'De Crăciun'

Publicat: joi, 11 Decembrie 2014 , ora 13.58

Grupul vocal Jazzappella le face o surpriză fanilor, pasionaților de muzică jazz și a cappella din România - formația își lansează primul album, unul de colinde. Intitulat "De Crăciun", acesta conține zece piese, aranjamente a cappella ale unor cântece de Crăciun celebre ("White Christmas" sau "Jingle Bells"), colinde arhaice redescoperite din folclorul românesc și unguresc și compoziții originale ale membrilor formației. Sonoritățile albumului migrează între jazz, world-music și muzică tradițională, aducând un sunet inedit între albumele de colinde de pe piața muzicală românească.

Ana-Cristina Leonte, Ana Băncescu, Elena Moroșanu, Zoltán András, Bogdan Tudor și Mihail Grigore, membrii Jazzapela, au susținut, în cei trei ani de existență, zeci de concerte în țară, dar și în străinătate, fiind singura formație de jazz a cappella din România.

Lansarea albumului "De Crăciun" va avea loc joi, 18 decembrie, în InSpayer Bistro. Cu această ocazie Jazzappella va interpreta cântecele de pe album, împreună cu alte câteva titluri din repertoriul lor obișnuit.