Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Meridian la final

Publicat: duminică, 7 Decembrie 2014 , ora 0.00
Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional Meridian se încheie astăzi, 7 decembrie 2014. De la ora 11,00, la Universitatea Națională de Muzică din București puteți asculta un recital susținut de flautistul Cătălin Oprițoiu și clarinetistul Emil Vișenescu. Participă de asemenea Trio Mozaic și pianistul Andrei Tănăsescu, iar programul include creații de Petru Stoianov, Liana Alexandra, Jacques Ibert și Luciano Berio.
De la ora 17,00, în Aula Palatului Cantacuzino va evolua Ansamblul Ars Ventus, care propune lucrări de Ana Szilágyi, Alexandru Hrisanide și Sigismund Toduță, printre alții. În partea a doua a recitalului, violonista Marianna Oczkowska va prezenta un program cu lucrări de Iannis Xenakis, Helmut Lachenmann și Frederik Neyrinck.
Iar ultimul concert din agenda acestei ediții a Festivalului Meridian are loc de la ora 19,00, tot în Aula Palatului Cantacuzino. Ansamblul Profil, ce îl care ca director artistic pe Dan Dediu, va interpreta opusuri din creația compozitorilor Menahem Zur, Thomas Beimel, Cristian Lolea și Dan Dediu.