Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ziua Radio România - emisiuni speciale la RRM

Publicat: sâmbătă, 1 Noiembrie 2014 , ora 0.00
Astăzi, 1 noiembrie 2014, se împlinesc 86 ani de la înființarea Radio România, un prilej de a sărbători și la Radio România Muzical. Între orele 7 și 22, singurul post de muzică clasică și jazz din țara noastră vă propune programe speciale; și tot astăzi se lansează și noua formă a site-ului Radio România Muzical la aceeași adresă, romania-muzical.ro.
Între orele 12 și 18 aveți, pe frecvențele noastre, interludiu dedicat celebrării centenarului nașterii pianistei Sofia Cosma. Sub genericul Radiolegendele – nu pierdeți selecțiuni de pe CD-urile apărute la Editura Casa Radio cu marile nume de compozitori, dirijori și soliști care și-au legat numele de Radio România: Mihail Jora, Constantin Silvestri, Constantin Bobescu, Ionel Perlea, Maria Fotino, Theodor Rogalski, Paul Popescu, Alfred Alessandrescu.
De la ora 18, invitat la "Planeta jazz" este Big Band-ul Radio, iar de la ora 19, puteți asculta la "Seara de operă" o înregistrare care a făcut istorie, realizată în studiourile Radio România: "Andrea Chenier" de Umberto Giordano cu Cornel Stavru, Maria Slătinaru-Nistor, Nicolae Herlea, Zenaida Pally, Corul și Orchestra de Cameră Radio, dirijor Carol Litvin.