Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe cea de-a doua ediție a Concursului Le Grand Prix de l'Opera

Publicat: miercuri, 25 Iunie 2014 , ora 13.23

Concursul Internațional de Canto Le Grand Prix de l'Opera, ediția a II-a, organizat de Opera Națională din capitală îi aduce în fața publicului bucureștean, de astăzi, 25 iunie 2014 și până duminică, 29 iunie, pe cei 61 de candidați finaliști din 18 țări (49 de participanți străini și 12 români). Etapa I, ce are loc de la ora 11.00 precum și semifinala concursului au loc în Foaierul Galben al Operei bucureștene. Finala și Gala Laureaților din 28, respectiv 29 iunie, de la ora 19.00, au loc în studioul ,,Mihail Jora" al Societății Române de Radiodifuziune și se desfășoară în acompaniamentul Orchestrei Operei Naționale București dirijate de David Crescenzi.
Fazele finale ale competiției sunt jurizate de personalități ale lumii muzicale internaționale: Ioan Holender, Brenda Hurley, Leo Hussain, Olga Kapanina, Hein Mulders, Mihai Cosma și Răzvan Ioan Dincă.
Din cauza unei situații medicale neprevăzute, pianistul Vlad Iftinca se află în imposibilitatea de a participa la jurizarea etapelor finale ale Concursului Internațional de Canto "Le Grand Prix de l'Opéra". Acesta va fi înlocuit de celebrul tenor Neil Shicoff.