Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Noaptea Institutelor Culturale la București are loc astăzi

Publicat: vineri, 20 Iunie 2014 , ora 16.49

Cea de-a opta ediție a Nopții Institutelor Culturale la București are loc astăzi, 20 iunie 2014. De la ora 16.00 și până la miezul nopții, institutele și centrele culturale membre ale Rețelei Europeane a Institutelor Culturale Naționale și partenerii lor vă invită să luați parte la evenimente diverse, printre care se numără și concerte de muzică clasică și jazz.

Grupul vocal instrumentul "Anton Pann" cântă muzică clasică orientală la Centrul Cultural Turc "Yunus Emre" începând cu ora 20.00.

De la ora 21 și 30 de minute îl puteți asculta pe chitaristul Maxim Belciug într-un recital ce stă sub genericul "Guitarra, dimelo tu" - organizat de Institutul Cervantes.

La sediul Institutului Francez au loc o serie de momente muzicale, cu începere de la ora 18.00: concertul Orchestrei de Cameră Cristian Oroșanu, urmat, la ora 19.00, de recitalul Cvartetului Allegria și al pianistei Silvia Neamțu. Ambele concerte au loc la sala de cinema Elvira Popescu. Tot Institutul Francez organizează pe terasa instituției un concert de jazz de la ora 20 și 30 de minute - cu saxofonistul Jan Rzewski și chitaristul Emmanuel Louis - și apoi un al concert, de data aceasta cu cântece franțuzești, susținut de grupul D'Jayan, de la ora 21 și 30 de minute.

La Clubul Green Hours îi puteți asculta pe membrii Cvartetului Waclaw Zimpel, într-un concert ce începe la ora 20.00, prezentat în organizarea Institutului Goethe și a Institutului Polonez.

Accesul la toate evenimentele înscrise în agenda Nopții Institutelor Culturale la București este liber.