Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul SIMN continuă

Publicat: miercuri, 28 Mai 2014 , ora 14.54

Două evenimente figurează astăzi, 28 mai 2014, în cadrul celei de-a 24-a ediții a ,,Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi", deschisă în 24 mai.

În ciclul "Invitați de marcă", pianistul Gary Barnett și mezzo-soprana Claudia Codreanu vor susține două recitaluri în cadrul cărora vor interpreta lucrări de Liviu Marinescu, Violeta Dinescu, Mario Davidovsky, Liana Alexandra, Csiki Boldizsar, Remus Georgescu și Gheorghe Costinescu. Evenimentul are loc în Sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din București și începe la ora 17.00.

De la ora 19.00, în Studioul "Mihail Jora" al Societății Române de Radiodifuziune, în ciclul "Mari ansambluri muzicale de renume național și internațional" este programat un concert cu muzică de  Cornel Țăranu, Dan Dediu, Remus Georgescu și Ulpiu Vlad. Vor evolua pe scenă violonistul Ladislau Csendes și Cvartetul "Ravvivando" format din violoniștii Olga Berar și Ciprian Oraveț, violistul Adrian Vasile și violoncelistul Mircea Marian. Dirijor: Gheorghe Costin.