Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Săptămâna Internațională a Muzicii Noi - ediția a 24-a, ziua a 2-a

Publicat: duminică, 25 Mai 2014 , ora 20.01

Astăzi, duminică, 25 mai 2014, continuă seria de concerte din cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi. De la ora 11.00, Colegiul Național 'George Enescu' va găzdui un masterclass de muzică nouă susținut de Ansamblul Musica Viva, format din pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea. Invitat: clarinetistul Emil Vișenescu.

În sala 'George Enescu' a Universității Naționale de Muzică din București va avea loc, de la ora 17.00, concertul din seria 'Mari intepreți români de muzică nouă', ce îi va aduce în prim-plan pe flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, percuționistul Alexandru Matei și clarinetistul Emil Vișenescu. Cei trei vor oferi tot atâtea recitaluri cu pagini de Toru Takemitsu, Luciano Berio, Ștefan Niculescu, Iannis Xenakis, Sorin Lerescu și Mihai Murariu.

Tot Universitatea Națională de Muzică București găzduiește, începând cu ora 19.00, un concert al ansamblul Profil, dirijat de Tiberiu Soare. Pe afiș: creații de Ștefan Niculescu, Thomas Beimel, Mihaela Vosganian, Marc Mellits și Carmen Cârneci.