Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se apropie recitalul Laurei Buruiană și al lui Ferenc Vizi de la Muzeul Cotroceni

Publicat: duminică, 4 Mai 2014 , ora 16.09
Joi, 8 mai 2014, protagoniștii discului de muzică clasică al anului 2013 în urma campaniei detrulate de Radio România Muzical - violoncelista Laura Buruiană și pianistul Ferenc Vizi - susțin un recital la București, la invitația postului nostru. Recitalul va avea loc de la ora 19.00, în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni. Programul va cuprinde atât lucrări înregistrate pe discul de muzică clasică al anului 2013 - Sonata a II-a op. 58 în Re major pentru violoncel și pian de Felix Mendelssohn, precum și un Cântec fără cuvinte al aceluiași compozitor - cât și opusuri semnate de Claude Debussy (Sonata pentru violoncel și pian), Gabriel Fauré (Elegia op. 24) și George Enescu (Nocturna și Saltarello).

Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe oferite de protagoniști. Biletele se pot achizitiona până în data de 7 mai inclusiv de pe site-ul port.ro și în rețeaua bilete.ro, oficiiile Poștei Române, magazinele Inmedio, Germanos și la Sala Radio. Înregistrarea recitalului poate fi ascultată la Radio România Muzical marți, 13 mai, de la ora 19.30.

O ediție specială a emisiunii "Interviurile Radio România Muzical" (live în FM, dar și audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro) îi va avea protagoniști pe Laura Buruiană și Ferenc Vizi miercuri, 7 mai, de la ora 19.00. Realizator: Cristina Comandașu, coordonatorul proiectului "Votează discul de muzică clasică al anului" care continuă și în 2014, pe pagina www.romania-muzical.ro.