Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Programul săptămânii la Studioul 'Mihail Jora'

Publicat: sâmbătă, 8 Februarie 2014 , ora 17.29
Marți, 11 februarie 2014 la Sala Radio din București aveți parte de un recital cu lucrări dedicate sextetului și octetului de coarde. Este vorba mai exact de Sextetul nr. 2 op. 36 în Sol major de Johannes Brahms și de Octetul de George Enescu. Artiștii care vor interpreta aceste lucrări sunt violoniștii Andreas Janke, Cosmin Bănică, Gabriel Gheorghe și Simina Croitoru, violiștii Gilad Karni și Carol Măi-Antal și violonceliștii Răzvan Suma și Bogdan Postolache. Recitalul este programat să înceapă de la ora 19.00 și va fi transmis în direct la RRM și RRC. Pe violonistul Cosmin Bănică îl veți putea de altfel urmări și joi, 13 februarie în cadrul emisiunii "Interviurile Radio România Muzical" prezentată de Ioana Marghita începând cu ora 19.30. Astfel vă veți putea bucura de un dialog între realizatoarea RRM și acest artist român cu o carieră extrem de frumoasă în Occident.
Ziua de miercuri, 12 februarie aduce pe scena Studioului "Mihail Jora" Orchestra de Cameră Radio care va prezenta sub bagheta dirijorală a lui Olivier Robe un program care trece prin trei orientări stilistice majore ale muzicii clasice: Barocul, cu Concertul pentru două viori și orchestră de Johann Sebastian Bach care le va avea în postură solistică pe violonistele Cristina Anghelescu și Ioana Cristina Goicea, Clasicismul în Simfonia nr. 31 "Paris" de W. A. Mozart și Romantismul cu Suita "Holberg" de Edvard Grieg. Concertul va începe la ora 19.00 și va fi de asemenea transmis în direct la RRM și RRC.
Seara de vineri, 14 februarie aparține Orchestrei Naționale Radio care îl are în postură solistică pe Alexandru Tomescu, revenit alături de ansamblul Radio România după o pauză de un an. Sub bagheta lui Tiberiu Soare, artistul va interpreta Concertul în re minor pentru vioară și orchestră de Aram Haciaturian - lucrare completată în programul serii de selecțiuni din suitele "Romeo și Julieta" de Serghei Prokofiev. Ca de obicei, concertul ONR va începe de la ora 19.00 și va fi transmis la rândul său pe frecvențele RRM și RRC.