Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cristian Măcelaru revine la conducerea Orchestrei Naționale Radio

Publicat: vineri, 29 Noiembrie 2013 , ora 14.53

Orchestra Națională Radio concertează în această seară de 29 noiembrie 2013 sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, muzician cu o bogată activitate în Statele Unite ale Americii. Având și formație de violonist, Cristian Măcelaru a fost concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Miami, debutând la Carnegie Hall cu aceeași orchestră. În prezent este dirijor asociat al Orchestrei Simfonice din Philadelphia.

Programul serii este unul special, ce include două creații nedefinitivate de autorii lor: Simfonia a XVIII-a în si minor „Neterminata de Franz Schubert și ultima creație a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Recviemul. Patru soliști vocali invitați vor urca pe scena Sălii Radio: Tereza Gevorgyan, soprană de origine armeană, mezzo-soprană Iulia Merca, solistă la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, tenorul mexican Roberto Ortiz și baritonul englez Ross Ramgobin. Participă Corul Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia.

În pauza concertului, publicul este invitat în foaierul Sălii Radio, alături de dirijorul Cristian Măcelaru și de colega noastră, Liliana Staicu, manager al postului Radio România Muzical. Radio România propune publicului său o întâlnire peste timp între doi mari artiști români, doi dirijori consacrați pe plan mondial, Constantin Silvestri și Cristian Măcelaru, prilejuită de recenta apariție la Editura Casa Radio a albumului “Constantin Silvestri. Compozitor și dirijor. Înregistrări istorice din Arhivele Radio România”. Cei prezenți sunt invitați de asemenea să viziteze expoziția In memoriam Constantin Silvestri, propusă de Muzeul Național George Enescu. Expoziția este găzduită în foaierul Sălii de concerte Radio până în 2 decembrie.

 Concertul din Studiul Mihail Jora începe la ora 19,00 – îl puteți asculta, de asemenea, în transmisiune directă la Radio România Muzical.