Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Program muzical de dimineața până seara la Ateneul Român

Publicat: duminică, 24 Noiembrie 2013 , ora 10.23

Ateneul Român găzduiește astăzi, 24 noiembrie 2013, trei manifestări:

Dimineața, de la ora 11.00, are loc un concert simfonic al Orchestrei Inginerilor "Petru Ghenghea". Sub bagheta dirijorală a lui Andrei Iliescu vor putea fi audiate uvertura operei "Flautul fermecat" de W. A. Mozart, Concertul nr. 1 op. 11 în mi minor pentru pian și orchestră de Frédéric Chopin cu Toma Popovici în postură solistică și Simfonia a V-a op. 67 în do minor de Ludwig van Beethoven.

Seara, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului bucureștean are loc un concert vocal aflat sub semnul Anului Verdi-Wagner. Acesta va prilejui prezența pe scenă a sopranei Liana Podlovsky și a pianistei Valentina Popovciuc, dar și a baritonului Bogdan Podlovsky. În program - arii din opere precum "Trubadurul", "Don Carlo" și "Bal mascat" de Giuseppe Verdi și "Olandezul Zburător" de Richard Wagner.

Tot de la ora 19,00 dar în Sala Mică a Ateneului, seara de 24 noiembrie 2013 oferă publicului un recital cameral ce va fi susținut de violonista Tania Zâmbreanu și de pianista Clementina Ristea Ciucu. Programul celor două muziciene cuprinde lucrări de Corelli-Kreisler, Franck și Richard Strauss.