Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 22 septembrie 2013

Publicat: duminică, 22 Septembrie 2013 , ora 9.23

Pe 22 septembrie, cea mai tânără violonistă prezentă vreodată la concursul Sibelius, astăzi, foarte cunoscuta Lisa Batiashvili, va cânta pe scena Salii Palatului alături de Orchestra Regala Concertgebouw din Amsterdam. Capell-Virtuosin a Capelei de stat din Dresda, Lisa Batiashvili este una dintre cele mai apreciate violoniste ale timpurilor noastre, cu numeroase și importante premii discografice și concerte în compania celor mai mari nume actuale. Unul dintre acestea: dirijorul Mariss Jansons, cel care va conduce și concertul de la București, dirijorul care a ridicat în picioare publicul român care l-a ascultat în concertele susținute la București în urmă cu 4 ani. Programul concertului din 20 septembrie, ora 11 cuprinde Rapsodia op.11 nr.1 de Enescu, Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră și Suita "Romeo și Julieta" de Prokofiev, alături de Suita "Pasărea de foc" de Stravinski.

În cadrul seriei "Wagner", pe scena aceleași Săli a Palatului, în 20 septembrie, de la ora 17,00, poate fi ascultată opera in concert "Amurgul zeilor" de Richard Wagner, ultimul episod din tetralogia "Inelul nibelungului" prezentată în cadrul festivalului Enescu. Orchestra simfonică a Radiodifuziunii din Berlin și Corul Filarmonicii "George Enescu" dirijate de Marek Janowski îi vor avea ca soliști, între alții, pe Stefan Vinke, Petra Lang, Valentin Vasiliu și Martin Winkler. Marek Janowski este dirijorul despre care s-a spus că nu a facut compromisuri în cariera sa, iar statura sa profesională impecabilă i-a adus și titlul de dirijor pe viață al Orchestrei Radiodifuziunii din Berlin, unul dintre cele mai importante ansambluri orchestrale europene. Marek Janowski este de asemenea recunoscut drept unul dintre marii interpreți ai lui Wagner din zilele noastre.

Rețineți orele 11,00 și 17,00 pentru concertele transmise în direct din Festivalul Enescu, pe 22 septembrie, la Radio România Muzical și Radio România Cultural.