Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 19 septembrie 2013

Publicat: joi, 19 Septembrie 2013 , ora 9.32

Seria Wagner cu Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, celebră pentru interpretarea muzicii compozitorului german, continuă la Sala Mare a Palatului în 19 septembrie. Între dirijorii care au conturat sonoritatea acestei orchestre berlineze este și Sergiu Celibidache; din 2002 în funcția de dirijor principal se află Marek Janowski. Muzicienii pe care-i conduce îl apreciază pentru faptul că este întruchiparea simbiozei perfecte dintre logica intelectuală și exteriorizarea artistică.

În 19 septembrie, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin dirijată de Marek Janowski poate fi ascultată în drama muzicală "Siegfried" de Richard Wagner, cu unul din cei mai căutați tenori wagnerieni ai momentului, Stefan Vinke, în rolul titular. "Noi trebuie să răsfățăm publicul, și dacă oamenii ies de la concert cu o stare de bine, atunci consider că am avut o reușită", spune Stefan Vinke.

Radio România Muzical și Radio România Cultural transmit în direct "Siegfried" de Wagner în 19 septembrie, de la ora 17,00.

În aceeași zi, la Opera Națională București sosește ansamblul Vortice Dance Company. Pentru spectacolele sale care transmit și crează emoții puternice, portughezii au obținut deja în scurta istorie de 11 ani premii în Franța, Japonia, Elveția. Cláudia Martins și Rafael Carriço, fondatorii Vortice Dance Company, prezintă în București o creație proprie: "Soliloquy about wonderland", oglinda unei vieți care ar fi mai ușoare dacă am ști să ne ascultăm unii pe alții. Spectacolul începe la ora 19,00.

Festivalul Enescu organizează în 19 septembrie un concert și în țară - violonistul Antal Szalai, laureat al Concursului Enescu din 2011, va fi solist, la Oradea, al Orchestrei Filarmonicii din oraș. Romeo Râmbu va conduce lucrări de Johannes Brahms și George Enescu.