Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 8 septembrie 2013

Publicat: duminică, 8 Septembrie 2013 , ora 7.42

În 8 septembrie, la Sala Mare a Palatului, Orchestra Română de Tineret, cu un parcurs de succes pe scene internaționale la numai cinci ani de la înființare, va fi condusă de dirijorul de origine română Lawrence Foster, director muzical al Orchestrei Gulbenkian din Lisabona. Soliști vor fi violonistul Pinchas Zukerman, decorat cu Medalia Națională a Artelor în Statele Unite ale Americii și Amanda Forsyth, prim-violoncel în Orchestra Centrului Național al Artelor din Canada. Programul oferă, de la ora 19,30, lucrări de Dan Dediu, Johannes Brahms și Maurice Ravel.

La Ateneul Român, de la ora 22,30, orchestra Armonia Atenea din Grecia dirijată de George Petrou, câștigător al unui premiu Echo Klassik, va prezenta opera "Alessandro" de Georg Friedrich Haendel. Între soliști - contratenorul Max Emanuel Cencic, aplaudat pentru expresivitatea deosebită și tânăra, deja mult apreciata soprană Julia Lezhneva.

Tot în 8 septembrie, la ora 11,00, la Sala Mică a Palatului interpretează lucrări contemporane una din cele mai căutate formații tinere ale momentului - Cvartetul Minguet, din care face parte violista română Aroa Sorin.

La ora 17,00, dirijorul-șef al Orchestrelor Radio Romania, Tiberiu Soare, conduce, la Ateneul Român, Ansamblul Profil, deosebit de apreciat în domeniul muzicii noi. Toate aceste concerte sunt transmise în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural.

De la ora 14.00, Ansamblul "Traiect", dedicat experiențelor componistice de ultimă oră, va evolua sub bagheta fondatorului său, compozitorul Sorin Lerescu, la Universitatea bucureșteană de muzică.