Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Dilema veche' - din 29 august 2013, serie-eveniment de CD-uri ca supliment

Publicat: luni, 26 August 2013 , ora 12.37

Din 29 august 2013, timp de 6 săptămâni, revista "Dilema veche" va avea ca supliment câte un CD de muzică clasică, reunind o colecție de 10 concerte pentru pian și orchestră, interpretate de doi dintre cei mai importanți invitați ai Festivalului Enescu 2013: Daniel Barenboim și Radu Lupu.
 Primele 3 discuri din colecție - care vor apărea în 29 august, 5 și 12 septembrie, îl au protagonist pe pianistul și dirijorul Daniel Barenboim, aflat în compania Capelei de Stat din Berlin pentru interpretarea integralei concertelor pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven. Sunt aceleași înregistrări lansate de casa Decca anul trecut sub titulatura "Beethoven for all", prin care Daniel Barenboim și-a sărbătorit împlinirea a 70 ani de viață.
 Radio România Muzical este partener media al acestei colecții, probabil cea mai valoroasă apărută alături de o publicație în ultimii ani, la un preț accesibil. În fiecare miercuri, începând din 28 august, Radio România Muzical organizează un concurs având ca premii CD-uri din colecția "Dilema veche" - Universal Music România, concurs ce are loc în cadrul emisiunii-matinal "Musica viva", cu anunțarea întrebării de concurs la orele 7.30, 8.00, 8.30 și 9.00. Câștigătorii vor fi afișați pe site-ul www.romania-muzical.ro.