Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Astăzi, 25 mai, începe Săptămâna Internațională a Muzici Noi

Publicat: sâmbătă, 25 Mai 2013 , ora 8.54

Astăzi, 25 mai 2013 începe și se desfășoară până în 31 mai ediția cu numărul 23 a "Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi", cel mai prestios festival organizat la noi în țară și dedicat creației sonore contemporane. Director artistic este compozitorul Dan Buciu. Ediția a 23-a a Festivalului îsi propune programarea unei suite foarte variate de evenimente artistice, spectaculare prin calitatea artistilor participanți, atât în ceea ce privește numele importante de compozitori incluse în programele concertelor, precum și interpreții invitați în această ediție a festivalului, mulți dintre ei vârfuri în muzica românească sau mondială. În cele 7 zile vor avea loc peste 20 de manifestări în Capitală, de la recitaluri camerale la spectacole de operă și multimedia.

Festivalul se deschide, la ora 19,00, la Opera Națională București, cu spectacolul "O scrisoare pierdută" de Dan Dediu. Dirijează Vlad Conta.

Iar începând cu ora 21 și 30 de minute, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică are loc primul concert din seria dedicată tinerilor compozitori români. Opusuri de Sabina Ulubeanu, Diana Gheorghiu, Gabriel Mălăncioiu, Darie Nemeș-Bota și Dan Variu vor fi prezentate de ansamblurile SeduCânt și SonoMania, având-o ca director artistic pe Diana Rotaru. Conducerea muzicală: Lucian Bechiu.

Tot în cadrul "Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi" este înscris și concertul pe care Corul Național de Cameră Madrigal îl va susține în studioul "Mihail Jora" - un concert de muzică contemporană dedicat compozitorului Sabin Păutza. Veronica Bojescu va împărți conducerea dirijorală a ansamblului cu cel omagiat, într-un program ce reunește o mare parte din creațiile acestuia din urmă ce vor sta alături de lucrări semnate Miriam Marbé, Sigismund Toduță sau Cornelia Tăutu, printre alții. Concertul are loc de la ora 17.00. La pian - Verona Maier.