Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concerte sustinute de Corul de Copii Radio si Corul "Madrigal" dirijate de Voicu Popescu, in Bucuresti

Publicat: duminică, 9 Decembrie 2012 , ora 10.41

Dirijorul Voicu Popescu susține astăzi trei concerte, în București, la conducerea Corului de Copii Radio și a Corului « Madrigal ».

În Studioul « Mihail Jora », la sediul Radio România, are loc un concert prilejuit de Ziua Internațională a Cântului Coral și de apropierea sărbătorii Nașterii Domnului. De la ora 19,00 vor evolua Corul de Copii Radio dirijat de Voicu Popescu, Grupul Psaltic al Mânăstirii "Radu Vodă" condus de Nicușor-Laurențiu Constantin și Corul bărbătesc « Cantate Domino » al Seminarului Teologic Ortodox din București, dirijor Răzvan-Constantin Ștefan. Programul cuprinde colinde și cântece de Crăciun.

Sub conducerea aceluiași dirijor, Corul Național de Cameră « Madrigal » susține două concerte în Sala Mare a Ateneului Român. Primul începe la ora 16,00, iar al doilea la ora 20,00. Celebrul ansamblu coral fondat de regretatul Marin Constantin, va interpreta colinde românești în succesiunea originală în care au fost înregistrate pentru prima oară pe disc de vinil, în urmă cu 45 de ani. De asemenea, va fi prezentată lucrarea « Navidad nuestra » a compozitorului argentinian Ariel Ramirez, avându-i ca soliști pe Florian Costea, Mihai Cârstea și Ionel Orheian, acompaniați de Verona Maier la pian și de Alexandru Anastasiu la percuție. Concertele de la Ateneul Român sunt primele din turneul care va continua la Brașov, Ploiești, Constanța, Timișoara, Cluj Napoca, Pitești, Galați și se va încheia în 23 decembrie la Opera din Iași.