Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert de gală la Londra - transmis în direct la Radio România Muzical

Publicat: miercuri, 5 Decembrie 2012 , ora 15.34
-3 evenimente internaționale vă sunt oferite în următoarele zile doar de Radio România Muzical:
 În această seară, la Londra se decernează una dintre importantele distincții muzicale din Marea Britanie - Medalia Reginei pentru Muzică. Evenimentul include și un concert al Orchestrei Simfonice din Londra dirijate de Robin Ticciati, avându-l ca solist pe celebrul violonist rus Maxim Vengerov, pe care și publicul bucureștean a avut ocazia să-l admire recent în cadrul Festivalului Orchestrelor Radio - RADIRO, organizat de Radio România.
  Inițial, concertul trebuia să fie dirijat de binecunoscutul Sir Colin Davis, cel care primise Medalia în 2009. Organizatorii au anunțat însă că, din cauza unor probleme de sănătate, Sir Colin Davis nu are voie să mai apară în concerte până la finalul lunii decembrie, motiv pentru care a artistul a fost înlocuit de Robin Ticciati, dirijor principal al Orchestrei Scoțiene de Cameră.
  Programul, ce poate fi ascultat începând cu ora 21 și 30 de minute, include lucrări de Sir Peter Maxwell Davies, Piotr Ilici Ceaikovski și Sir Edward Elgar și se va desfășura în prezența Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
  Concertul este comentat din studioul Radio România Muzical de Anca Ioana Andriescu și va fi arhivat pe site-ul romania-muzical.ro încă 7 zile de la data difuzării în FM (pe 97.6 și 104.8 FM).