Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Alexandru Tomescu devine profesor la Universitatea de Vest din Timișoara

Publicat: vineri, 19 Iunie 2020 , ora 0.00
Începând cu anul universitar 2020 - 2021, violonistul Alexandru Tomescu, solist concertist al Orchestrei Naționale Radio din București, se alătură sistemului educațional românesc, devenind cadru didactic asociat al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru.
"Ca o expresie a preocupării conducerii Universității de Vest și a Facultăților din cadrul acesteia pentru cooptarea la nivelul corpului profesoral a unor personalități de talie internațională, cum este cazul maestrului Alexandru Tomescu, viitoarea colaborare dintre cei doi parteneri marchează un efort important în această direcție, într-o strategie pe termen lung de consolidare și creștere a calității actului educațional, având ca scop pregătirea tinerilor care își doresc să urmeze o carieră de succes.", se arată într-un comunicat al Universității de Vest din Timișoara.
În urma examenelor de admitere care vor avea loc în lunile iulie și septembrie, șase tineri violoniști vor avea posibilitatea de studia cu renumitul violonist Alexandru Tomescu, atât în cadrul programului de licență, cât și de masterat. Conceptul propus studenților de către acesta este - Performanță pe scenă și în afara ei, într-o abordare neconvențională, care urmărește studiul specializat al viorii la un nivel foarte înalt și integrarea noilor tehnologii în procesul educațional, drept răspuns la cerințele tot mai competitive ale pieței muncii existente în domeniul cultural.
Despre noua sa ipostază, cea de profesor, Alexandru Tomescu a declarat: "Mă bucur din toată inima să mă alătur bunului meu prieten, violistul Ladislau Cristian Andriș - Cadru didactic asociat la clasa de violă, precum și întregului corp profesoral al Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru, pentru a mă dedica formării viitoarei generații de muzicieni români. De mulți ani mă gândeam la acest pas, atât de important în viața unui artist; iată că a venit în sfârșit momentul potrivit. Am multe lucruri de transmis tinerilor violoniști. Acum, în cadrul Facultății, vom avea ocazia de a construi împreună ceva durabil și, sunt sigur, spectaculos. Concertele mele, în calitate de solist concertist al Orchestrei Naționale Radio, vor merge mai departe, fără niciun impediment. Voi folosi experiența mea de solist și deschiderea pe care am găsit-o la Radio pentru a-i promova pe marile scene de concert pe acești tineri minunați".
Larisa Clempuș