ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Continuă primul turneu al pianistei Axia Marinescu în România

Bookmark and Share
Publicat: luni, 3 Iunie 2019 , ora 0.00

Pianista română Axia Marinescu susține astăzi, 3 mai 2019, al doilea recital din cadrul turneului său în România. Seria intitulată Imagini muzicale include programe cu piese pentru pian solo de Maurice Ravel, Claude Debussy, George Enescu și Romain Zante, completate de proiectii video cu imagini ale unor cunoscuți pictori români și francezi. Parte a Sezonului Cultural România-Franta 2019, primul tureu al Axiei Marinescu în țara noastră va continua la Sala Thalia din Sibiu, de la ora 19:00.

Seria va continua, până în 8 iunie, cu recitaluri la București, Brașov și Iași. Evenimentul de la Sala Radio, din 6 iunie, se va desfășura în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Pianista Axia Marinescu, în vârstă de 32 de ani, a fost elevă a Liceului de muzică George Enescu din București și a debutat pe scena Sălii Radio la vârsta de doar 11 ani, interpretând un concert de Mozart. A părăsit România la 17 ani, pentru a-și continua studiile la școli de prestigiu din străinătate - Conservatorul din Lausanne, Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris și la Conservatorul Regal din Bruxelles, find absolventă cu distincții maxime.

Lucian Haralambie