ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

'Tosca' deschide 'Luna Puccini' la Opera din Brașov

Bookmark and Share
Publicat: sâmbătă, 2 Iunie 2018 , ora 0.00
Astăzi, 2 iunie 2018, începând cu ora 18.30, la Opera din Brașov este programată o nouă reprezentație a spectacolului „Tosca” de Giacomo Puccini.
Regia a fost semnată, în anul 2013, de italianul Matteo Mazzoni, iar scenografia îi aparține Rodicăi Garștea. Printre vocile ce își propun să încânte publicul brașovean se numără tenorul Cosmin Marcovici, invitat de la Opera Națională Română din Iași, baritonul Lucian Petrean, ce activează în prezent la Opera Națională București și soprana Cristina Radu, care va interpreta, la debut, rolul „Floria Tosca”. La pupitrul dirijoral se va afla Nicolae Dohotar, invitat de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.
La opera brașoveană, odată cu acest spectacol, debutează „Luna Puccini”, organizată ca un omagiu adus compozitorului italian, la împlinirea a 160 de ani de la naștere. Alături de „Tosca”, spectatorii vor avea ocazia să mai asculte și alte titluri din creația pucciniană: „Boema”, pe 9 iunie și „Gianni Schicchi”, pe 17 iunie, în cadrul Studioului Experimental de Operă, pentru care își vor da concursul studenți ai Facultății de Muzică de la Universitatea „Transilvania” din Brașov.