ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Recital Ioana Gandrabur, în Festivalul Internațional de Chitară de la Timișoara

Bookmark and Share
Publicat: luni, 12 Martie 2018 , ora 0.00
Astăzi, 12 martie 2018, se deschide, la Sala Capitol din Timișoara, cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Chitară organizat de Filarmonica Banatul. Evenimentul se va desfășura până în 16 martie și va include recitaluri, cursuri de măiestrie, o conferință și un concert simfonic, găzduite de Sala Orpheum a Facultății de Muzică din Timișoara și de Sala Capitol a Filarmonicii din oraș.
În ultimul spațiu amintit are loc și recitalul de astăzi, 12 martie, pe care îl susține chitarista Ioana Gandrabur, o muziciană născută la București, care a început studiul chitarei la vârsta de 12 ani și a câștigat numeroase competiții internaționale. La 16 ani a emigrat în Canada, continuându-și studiile la Conservatorul din Montreal cu Jean Vallières. Are o bogată activitate concertistică, evoluând până acum pe scene din Franța, Germania, Olanda, Grecia, Italia și în multe alte țări.
Recitalul Ioanei Gandrabur din Festivalul de la Timișoara începe la ora 19,00. În cadrul aceluiași eveniment, mâine, 13 martie, artista va susține un masterclass de chitară și conferința cu titlul Muzica și viziunea interioară.
Larisa Clempuș