Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Liceul de arte din Buzău sărbătoreste 60 de ani de la înființare

Publicat: vineri, 8 Decembrie 2017 , ora 0.00
Liceul de Arte "Margareta Sterian" din Buzău sărbătorește 60 de ani de existență printr-o serie de manifestări programate în zilele de 7 și 8 decembrie 2017. Sunt prezenți la activități foști elevi ai liceului buzoian care au ajuns cunoscuți la nivel național, precum soprana Madeleine Pascu, Laurențiu Cazan și Ellie White, dar și Mihaela Doboș, director fondator al postului Radio România Muzical.
Astăzi, 8 decembrie, de la ora 16,00, va avea loc spectacolul aniversar "După 60 de ani…", la Sala Consiliului Județean Buzău.
Liceul de Arte "Margareta Sterian" a luat ființă pe 4 octombrie 1957, sub denumirea de Școala de muzică de 7 ani, și a funcționat pentru început cu clasele I - IV. Din 1958, instituția a primit numele Școala Elementară de Muzică și Artă Plastică, prin crearea secției de artă plastică. După 1978, instituția a funcționat fără clasele liceale, acestea fiind reintroduse după Revoluția din 1989. Din anul școlar 1999 - 2000, conform planului de școlarizae înaintat de conducerea liceului, s-au înființat două noi profile, arhitectură și actorie.
La împlinirea a 45 de ani de la înființare, în toamna anului 2002, liceului de artă i-a fost atribuit numele Margareta Sterian, în semn de prețuire pentru cea care a fost deopotrivă artist plastic și scriitor, născută la Buzău.
Instituția de învățământ, aflată în topul liceelor buzoiene, are din 2012 o sală de festivități care îi poartă numele regretatei soliste de muzică ușoară Mihaela Runceanu. Aceasta a absolvit Liceul de muzică și arte plastice din Buzău ca șefă de promoție.
Larisa Clempuș