Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

'Roots Revival' - concert și lansare de album la Bistrița

Publicat: luni, 13 Noiembrie 2017 , ora 0.00
La Sinagoga din Bistrița are loc astăzi, 13 noiembrie 2017, de la ora 20,00, un concert al formației "Roots Revival". Evenimentul face parte dintr-o serie începută în 11 noiembrie la Sala Radio din București, în cadrul căreia ansamblul prezintă albumul "Quieter than Silence"/"Mai tăcut decât liniștea", o formă de exprimare a compasiunii artiștilor pentru sirienii aflați în suferință.
Formația "Roots Revival" este la al treilea album. După "Chapter one - Maramureș" și "Chapter Two - Colors of Maria" (Maria Tănase), care au avut ca punct de pornire rădăcinile folclorului românesc, "Quieter than Silence" prezintă compoziții de inspirație persană și siriană, interpretate pe instrumente orientale - ney, setar, oud, kamancheh, percuție iraniană și contrabas. Albumul este un proiect muzical independent, multicultural, născut dintr-o poveste de prietenie. Un iranian - Mehdi Aminian (ney, setar, voce) și un sirian - Mohamad Zatari (oud) s-au întâlnit în București și au început să cânte împreună. Proiectul a căpătat amploare când contrabasista franceză Leila Soldevila, percuționistul iranian Behnam Masoumi și Zabih Vahid - interpret la kamancheh au acceptat invitația celor doi de a li se alătura.
"Albumul "Quieter than Silence" este un exercițiu de modestie, prin care artiștii au decis ca imaginea lor să nu fie în prim-plan, ci muzica, renunțând la a-și face văzute chipurile pe materialele publicitare. Astfel, muzica își va transmite nemijlocit mesajul. (...) Proiectul acesta reprezintă o călătorie simbolică de revenire la nimic, la tabula rasa a existenței pentru a investi sunetele cu o nouă putere creativă, demnă de dialog", spune Mehdi Aminian - compozitor, interpret și producător al proiectului.
Larisa Clempuș