Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Orchestra Junior în Festivalul 'Enescu si muzica lumii'

Publicat: duminică, 13 August 2017 , ora 22.42
Prima din cele 4 orchestre de tineri ce evolueaza zilele acestea la Festivalul "Enescu si Muzica lumii" de la Sinaia e compusa din elevi muzicieni de gimnaziu si liceu.
Orchestra Junior dirijată de Gabriel Bebeșelea a fost programata in festival pe 12 și 13 august, la Sinaia și Bușteni avându-l ca solist pe violonistul Ștefan Aprodu, într-un program Vivaldi, Haydn încântând publicul prezent la concerte, majoritatea turisti aflați īn minivacanța de Sf. Maria.
Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" a devenit în cei 18 ani ai existenței sale cea mai importantă platformă de formare și promovare a tinerilor muzicieni din România.
Ca în fiecare lună august din anul 1999 și până în prezent,Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" propune tuturor celor aflați la Sinaia, pe întreaga vale a Prahovei și nu numai, un afiș an după an mai complex. Ediția a XVIII-a a festivalului, ce se desfasoara intre 8 -  30 august la Sinaia și Bușteni, are în program nu mai puțin de 18 concerte și recitaluri, cele principale găzduite de superba sală a Casino-ului din Sinaia, prilej cu care vor putea fi ascultați și văzuți peste 300 de muzicieni români și străini.
Oltea Serban-Pârâu