Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Ultima zi din programul Festivalului de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc

Publicat: duminică, 16 Iulie 2017 , ora 0.00
La Miercurea Ciuc se încheie astăzi, 16 iulie, Festivalul de Muzică Veche, seria de manifestări de acest gen cu cea mai lungă tradiție în țara noastră, fondată în 1980.
De la ora 11.30, la Sanctuarul Franciscan de la Șumuleu Ciuc – Basilica Minor Papalis, poate fi ascultat un recital cu muzică de orgă din Transilvania susținut de Adam Sandor Fazakas. La Biserica Reformată din Miercurea Ciuc, de la ora 11.30, este programat Concertul Orchestrei Baroce a Liceului de Arte „Dr. Palló Imre” din Odorheiu-Secuiesc, sub conducerea Viktóriei Veress. Tot de la ora 11.30, la Biserica unitariană din Miercurea Ciuc poate fi ascultat concertul ansamblului Kájoni Consor, cu titlul "Lăută și Biblie – Selecțiuni din muzica Reformei germane și maghiare".
De la ora 11.20, la Biserica Sf. Treime Jigodin va cânta ansamblul Lyceum Consort.
La Odorheiu-Secuiesc, de la ora 18.00, Corul Festivalului de Muzică Veche prezintă un program intitulat "Lăudând prin cântec", iar în Cetatea Miko poate fi ascultat, tot de la ora 18.00, ansamblul Music Historica, cu un program selectat din muzica Ungariei în perioada Reformei. Tot în Cetatea Miko, de la ora 19.00, ansamblul La Rossignol din Italia prezintă concertul intitulat "Balli suavi et amorosi - Muzică și dans la serbările renascentiste italiene". Iar în continuare, de la ora 20.00, Aniko Szabo va fi gazdă pentru "Casa dansului renascentist", prin care această ediție a Festivalului de Muzică Veche se va încheia.

Andreea Chiselev