Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul de muzică clasică de la Dumbrăveni - Ziua a doua

Publicat: sâmbătă, 8 Iulie 2017 , ora 0.00
Între 7 și 9 iulie 2017 se desfășoară la Dumbrăveni ediția a IV-a a Festivalului Național de Muzică Clasică, eveniment organizat de Primăria orașului Dumbrăveni, Uniunea Armenilor din România și Fundația Armeană Dumbrăveni. Festivalul se va derula sub înaltul patronaj al Excelenței Sale, Hamlet Gasparian, Ambasadorul Armeniei la București.
Seria de evenimente programate astăzi, în a doua zi de festival, debutează la Castelul Apaffy din Dumbrăveni care va găzdui, de la ora 10.00, vernisajul expoziției „Lumea umilă”, semnată de artistul Ion Anghel, eveniment ce va fi prezentat de criticul de artă Mircea Oliv. Ziua va continua cu simpozionul „Arta barocă în Transilvania”, care îi va avea ca invitați speciali pe pictorul Gheorghe I. Anghel și pe Mircea Oliv. Va urma prezentarea volumului „Cartea cu aripi” de Alina Csatlos, iar de la ora 18.00, Catedrala armeano-catolică Sf. Elisabeta din Dumbrăveni va găzdui recitalul susținut de Cvartetul „Cellisimo”, alcătuit din violoncelistii Marin Cazacu, Alexandra Guțu, Octavian Lup și Răzvan Suma.
Accesul la concertele și evenimentele programate pe durata Festivalului Național de Muzică Clasică din Dumbrăveni este liber.


Ana Diaconu