Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Astăzi începe Festivalul Cluj Modern

Publicat: sâmbătă, 22 Aprilie 2017 , ora 0.00
Astăzi, 22 aprilie 2017, are loc la Cluj-Napoca deschiderea ediției a XII-a a Festivalului de Muzică Contemporană "Cluj Modern".
Primul eveniment începe la ora 19.00 și se desfășoară în Studioul de concerte al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" sub genericul "Diaspora between energy and nostalgy". Cântă ansamblul AdHOC, dirijat de Matei Pop, invitat fiind percuționistul Mircea Ardeleanu. Pe afiș sunt înscrise opusuri create de compozitori români stabiliți peste granițele țării: Dana Probst, Gabriel Irányi, Corneliu Dan Georgescu, Dora Cojocaru, precum și partituri de Horia Șurianu, Liviu Marinescu, Ghenadie Ciobanu și Adina Dumitrescu.
Festivalul de Muzică Contemporană Cluj Modern se derulează până în data de 28 aprilie 2017 și cuprinde concerte, un simpozion de muzicologie ce are ca temă "Folclorul ca ferment pentru compoziție – trecut și prezent", dar și două masterclass-uri, susținute de William Kinderman de la Universitatea din Illinois, SUA și de prof. dr. Feza Tansuğ de la Universitatea din Istanbul, Turcia.