ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Arpeggio (R) Beethoven & more pentru două ore.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concurs pentru elevi la Arad

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 29 Ianuarie 2016 , ora 0.00
Mâine, 30 ianuarie 2016, începând cu ora 10 în sala de festivități a Liceului de Arte “Sabin Drăgoi” din Arad se va desfășura prima ediție a concursului “Vrei sa fii…meloman?”.
Organizat de Liceul Teoretic “Adam Müller Guttenbrunn” Arad, printre parteneri numărându-se și Radio România Muzical, concursul se adresează elevilor de toate vârstele care iubesc muzica, frumosul și cultura, dar care nu studiază la liceele de artă. Coordonatorii concursului – profesorii Georgiana Maria de la Liceul Teoretic “Adam Müller Guttenbrunn” și Victor Maria de la Liceul de Arte “Sabin Drăgoi” – lansează elevilor provocarea de a afla cât mai multe despre muzica clasică, de a o înțelege mai bine.
Tema acestei prime ediții este “Ne place opera!”. Concursul este structurat pe 4 secțiuni: Ascultăm împreună! (echipe), Sunt cel mai pasionat! (individual), Imagini și muzică și Muzică și computer. La primele două secțiuni participanții vor susține mai multe probe având diferite sarcini: întrebări teoretice, audiții muzicale, probe artistice. Cea de-a treia secțiune este rezervată celor cărora le place să deseneze, urmând ca la ultima secțiune elevii să poată îmbina pasiunea pentru muzică cu creativitatea și abilitățile de lucru cu computerul, în prezentări powerpoint.
Sunt înscriși 124 de elevi de la 13 școli din județul Arad, din Beiuș, jud. Bihor și din Alba Iulia.
Juriul concursului este format din prof. Anda Tămaș – inspector Arte la ISJ Arad, prof. Carmen Șuteu, prof. Dor Niculescu și prof. Dacian Giura de la Liceul de Arte. Alături de premiile și mențiunile acordate de juriu, la fiecare secțiune se va acorda și un premiu al publicului.